100ler

Burada Türkiye'nin geleceğinin nasıl biçimlenmekte olduğu ve biçimleneceği konusundaki sezgilerimi pekiştiren gelişmelere ilişkin haberlere yer veriyorum. Haber linkleri "geleceğin Türkiyesi" ortak paranteziyle okunmalı.

Tuesday, September 27, 2005

Washington Times’tan ağır eleştiri

Orijinalini bulamadım. Ama adamın söyledikleriyle Mahir Kaynak'ın sözleri çok örtüşüyor.

Amerikan Washington Times gazetesi’nde yayınlanan bir makalede Erdoğan’ın Türkiye’yi sistemli bir şekilde Avrupa değer ve özgürlüklerini lanetleyen “İslamifaşist” bir devlete dönüştürdüğü ileri sürüldü.
NTV
Güncelleme: 18:01 TSI 27 Eylül 2005 SalıİSTANBUL - Washington Times gazetesi’nde yayınlanan Frank Gafney imzalı makalede 3 Ekim öncesi AKP hükümetine sert eleştiriler yöneltildi.
“İslamcı Türkiye’ye hayır” başlıklı makalede, Avrupa Birliği’nin Türkiye’ye kapılarını kapaması halinde, bunun haklı gerekçeleri olacağı ileri sürülüyor. Yazıda bu gerekçelerden biri olarak, “yeşil sermaye” olarak da bilinen ve 11 Eylül saldırılarının ardından Amerika Birleşik Devletleri’nden geri çekilen milyarlarca doların Türkiye’ye aktığı iddiası gösteriliyor.
Gazetenin köşe yazarı Gaffney’ye göre Amerikan politikalarını belirleyen çevreler bu paranın Türkiye’de aklanarak İslamifaşit terörizm için yeni gelir kaynakları yaratmakta kullanıldığını düşünüyor. Makalede imam hatip okullarının ve Kur’an kurslarının Türkiye’de laik sistemin yerini almaya başladığı ve bu tür eğitim alanların da hükümet içinde kadrolaştığı ileri sürülüyor.
“TOPLUM RADİKALLEŞTİRİLECEK”
“Amerikan güvenlik politikası merkezi” adlı düşünce kuruluşunun başkanı olarak da görev yapan yazar Gaffney, reform amacıyla bankalara el konmasının da Suudi Arabistan bağlantılı İslami bankaların işe yaradığı yorumunu yapıyor.
Yazara göre AKP hükümetinin programı Türkiye ekonomisini çökertip toplumu radikalleştirecek ve bu özellikleriyle Türkiye’yi Avrupa Birliği üyeliği için yetersiz kılacak nitelikte.
27 Eylül 2005 NTV

0 Comments:

Post a Comment

<< Home